Apache Web Sunucusunun Kurulumu | Dersim php

23 Ekim 2014 Perşembe

Apache Web Sunucusunun Kurulumu

Apache Web Sunucusunun Kurulumu için:

AppServ setup ' ını indirmeniz gerekmekte internet çeşitli şekillerde indirebilirsiniz.

AppServ setup ' ını indirdikten sonra karşınıza aşağıdaki resim gibi bir ekran gelecektir.Bu ekranda next butonuna tıklayın.

Apache Web Sunucusunun Kurulumu

Karşınıza Kullanım Koşullarının olduğu bir ekran gelicek I Agree yani kabul ediyorum butonuna tıklayarak devam edebilirsiniz.

Apache Web Server Kurulumu

Şimdiyse Apache Web Sunucusunun nereye kurulacağını seçmeniz gerekicek. Browse yani gözat butonuna tıklayarak nereye kurulacağını seçebilirsiniz. Nereye kurulucağını seçtikten sonra next butonuna tıklayarak devam edebilirsiniz.

Apache Appserv Kurulumu

Şimdi Apache Web Sunucusunun yanında neleri kurmak istediğimizi seçiyoruz. Biz hepsini kurmanızı öneriyoruz. Next butonuna tıklıyoruz.

Apache Kurulumu


Apache Web Sunucusunun kurulumunda en önemli aşamalardan birisine geldik  . Bu ekranda server ismi istiyor bizden eğer bir site adresiniz varsa e.g. deki gibi girebilirsiniz fakat biz şimdilik localhost diyoruz .. e-posta adresine istediğiniz bir e-posta adresini girebilirsiniz. http port unu değiştirmeminiz gerekiyor yani 80 olarak kalması gerekiyor..Daha sonra next butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

AppServ Kurulumu

Şimdi biz demin localhost dediğimiz bir yer vardı hatırladınız mı şimdiki ekranda bize bu localhosta giriş yapabilmemiz için şifre belirlememizi istiyor. Biz genelde root root yapıyoruz ama siz kendinize özel bir şifrede yapabilirsiniz tabii isterseniz.Sonra İnstall butonuna basarak yüklemeyi başlatabilirsiniz.

Mysql root


Aşağıdaki ekran geldiğinde yükleniyor ... Beklemeniz gerekmekte Show Details diyerek detayı görebilirsiniz.Yüklemenin bitmesi gerekmekte...

Appserv Yükleniyor

ve işlem bitti....start apache ve start mysql butonları seçiliyken finish yani bitti diyoruz

Appserv Kurulumu Son Adım




0 yorum

Yorum Gönder